"...Мене звуть Андріана, у мене є шість сестричок і чотири братики, тобто зі мною нас одинадцять дітей. Разом з татом і мамою ми якось пережили цю повінь. Ми сиділи вночі, ніхто з нас не спав, бо вода почала підніматися до нашої хати. Ми не спали два дні і дві ночі і весь час молилися до Бога. Було дуже страшно, коли дорога стала рікою і на каламутних хвилях почали плисти хати, серванти, свині, собачки, подушки і таке інше. На малюнку, який я для Вас намалювала, видно нашу хату під номером 11 і каламутна стрімка вода, на якій пливуть дошки, речі і навіть наша бідна собачка. Ми опівночі наспіх збирали речі і тікали до лісу. Але й там було дуже страшно. Ми боялися зсуву. Словом, це були найстрашніші ночі за все моє життя..."

З листа Адріани Дзвеняк с Усть-Чорна, Закарпаття, 1999рік.

Повінь на Івано-Франківщині

В Івано-Франківській області 18-22 червня 1998 року пройшли зливові дощі, наслідком яких стала повінь у багатьох районах. Вода підтопила 3300 гектарів сільськогосподарських угідь, 877 садиб, зруйнувала 11 мостів, пошкодила 750 будинків. Було тимчасово відселено понад 14 тисяч чоловік, з них 550 дітей.

Мальтійська Служба Допомоги м. Івано-Франківська разом з закордонною службою МСД Німеччини завдяки фінансуванню міністерства закордонних справ ФРН надали допомогу для сімей з дітьми, які постраждали від стихії. В 58 населених пунктах десяти районів Івано-Франківської області було розподілено 550 пакунків з продуктами харчування, предметами гігієни, одягом, постільною білизною, рушниками та предметами першої необхідності. У рамках акції допомоги сім'ям, що постраждали від повені, було розподілено понад 10 тон вживаного одягу, який надійшов від Мальтійської Служби Допомоги м. Трір, Німеччина.

Повінь на Закарпатті

Всі ми пам'ятаємо про стихійне лихо, яке сталося на Закарпатті у листопаді 1998 року. Внаслідок повені водою було зруйновано багато населених пунктів, житлових будівель, сільськогосподарських угідь, доріг, мостів, електричних ліній тощо.

У січні 1999 року Мальтійською Службою Допомоги м. Івано-Франківська була надана допомога для 1 000 потерпілих сімей в м.Мукачево, Мукачівському та Тячівському районах, будинки яких були зруйновані під час повені. Вміст допомоги: вовняна ковдра - 2 шт., комплект постільної білизни-2 шт., махровий рушник -2 шт.

22-26 квітня - транспортування та розподіл допомоги фінансованої Карітасом України для 190 сімей, що потерпіли від повені в с.Усть-Чорна та ін. селах Тячівського району Закарпатської області на суму 30 700 грн.

Лютий-березень 2000 транспортування та розподіл допомоги фінансованої Карітасом України: м.Рахів та Рахівський район - (вміст одного пакунку: ковдри вовняні - 2 шт., комплекти постільної білизни - 2 шт., рушники - 2 шт.) для 500 сімей, що потерпіли від повені на суму 160 500 грн.