17 вересня Мальтійці Івано-Франківська здійснили велоекскурсію центральними вулицями міста. Розпочалась велоекскурсія з короткого інструктажу з безпеки велосипедиста від Володимира Радевича, керівника проекту "Стала мобільність" від Теплого міста. А потім, сформувавши колону молоді Мальтійці виїхали пізнавати цікавинки величного міста.

Більшість сучасної молоді при слові «екскурсія» починає кривитись, уявляючи нудні довгі лекції біля кожного будинку, часті зупинки, неможливість зробити гарну «фотку на аву» і крикливих жіночок, які вічно підганяють або ж навпаки затримують усю групу. Мальтійці спробували вирішити цю одвічну дилему , організувавши велоекскурсію вулицями старого Станіславова. Однак,це не були просто короткі історії на кожній із вулиць. Учасники заїзду мали змогу поспілкуватися із живими свідками історії : з невідомою панною біля резиденції Ромашкана, з веселим євреєм Даніїлом, який радо розповів історію синагоги, з романтичним музикантом на площі Міцкевича,що причарував усіх квіткою у кишенці свого піджака та самим Потоцьким!

Враження переповнювали кожного!) Навіть найменші волонтери з осередку М&М-ки спробували себе у ролі екскурсовода. Чи знали ви,що у парку Шевченка кожного ранку можна побачити привида? Або ж, чи здогадувались, що «Пасаж» -то перший торговий центр у кресах міста? Ні? Тоді, Вам варто наступного разу приєднатися до мальтійської велоекскурсії – ми розкажемо і покажемо все:)