З 8 по 13 серпня у Івано-Франківську відбувався пілотний проект присвячений Дню молоді, ініційований Мальтійською Міжнародною молодіжною мережею. Даним проектом Молоді Мальтійці з 9 країн (Албанія, Литви, Польщі, Німеччини Угорщини, Румунії, Словаччини, України та Чехії) привертали увагу людства до сучасних молодіжних проблем, починаючи від браку нормального живого спілкування, що часто є однією з причин молодіжного булінгу.

Все більше молодих людей закривається у собі , бо не має кому довіритись , бо часто його/її погляди відрізняються від усталених стереотипів, що одночасно може й одразу стати причиною булінгу. Тому, ми вирішили, що цього року святкувати міжнародний день молоді ми будемо звертаючи увагу суспільства на проблему «молодіжного булінгу». З допомогою різноманітних акцій молоді мальтійці не тільки привертали увагу до даних проблем, але й всі разом шукали шляхи вирішення. Зокрема мальтійці Івано-Франківська з 8 по 13 серпня провели наступні заходи :
8-9 серпня - Секретний соціальний експеримент . Велике спасибі акторам : Миколі Сливчуку, Іванні Терлецькій, Андрію Батиру, Андрієві Мельнику, Олегу Панасу, Владу Демидюку, які так майстерно вжилися у ролі. Експеримент складався з двох частин : у першій - закохана пара у центрі міста привселюдно вияснювала стосунки з криками та образами, потім молодий чоловік у гніві йшов, а дівчина залишалась страждати на самоті. Люди навколо реагували досить цікаво: озиралися, посміхалися, спостерігали, але ніхто не втручався в особисті відносини. У другій частині – актори розігрували типову ситуацію з молодіжного булінгу: також у центрі міста «зграйка молодиків» чіплялась та публічно висміювали хлопця через його зовсім нестильне вбрання. До цього випадку реакція перехожих була значно цікавішою.

10 серпня - Живе спілкування з Мальтійськийм капеланом за межами церкви. У сучасному «он-лайн» світі нам дуже часто бракує звичайного нормального людського спілкування, все рідше ми хочемо відкриватись для когось, а як і приходить таке бажання – то все важче стає знайти людину, яка вміє просто вислухати. Тому, мальтійці запропонували один із альтернативних способів вирішення цієї проблеми : на вічевому майдані Івано-Франківська стояв Мальтійський намет, де капелан МСД отець Андрій Заліський спілкувався з кожним бажаючим до простого спілкування, тим самим показуючи, що церква відкрита до діалогу з молоддю.

І завершувалось все 13 серпня підсумковою конференцією в Urban Space, де ми хотіли звернути увагу на цю проблему , познайомити з цим явишем, розказати як боротись і запропонувати як уникнути. Розпочалась конференція з короткої характеристики булінгу, обговорення рис та цікавих фактів, потім всі присутні були поділені на команди, де досліджували «чому так стається» і давали рекомендації всім героям : жертві, кривднику та спостерігачам. Підсумовували висновки психолог пані Надія та капелан МСД, отець Андрій Заліський.

Також на конференції були присутні актори , які щиро поділились своїми враженнями від участі у соціальному експерименті. Загалом дійшли висновку, що такі заходи слід проводити частіше.