Ось уже багато років поспіль за доброю традицією волонтери Мальтійської Служби Допомоги Івано-Франківська беруть участь у Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Вранці,5 серпня разом з усіма прочанами ми вирушили у дорогу. Одна частина мільтійців йшла разом з усіма пішеюю прощею, а інша - готувала обід та вечерю для прочан.

На шляху нас супроводжували спільні молитви, душевні релігійні пісні, повчальні науки, підтримка та усмішка прохожого. Першу зупинку ми традиційно здійснили у церкві Св.Миколая що в с.Ямниця, де парафіяни щедро зустріли нас,пригощавши різними смаколиками.Трішки відпочивши ми продовжили нашу ходу. І хоча з кожним кілометром ставало важче йти, адже літня спека та втома давались в знаки, щира та цікава розмова з товаришами додавала сил та бадьорості. Ми раді були зустрітись з нашими друзями-мальтійцями польової кухні, які годували усіх смачним обідом біля Криниці Святого Духа. Приємним є і те, що на такому заході присутня велика кількість молоді, і доволі часто можна було обмінятись усмішкою та теплим словом із старими знайомими, яких давненько не бачили. Підходячи до Крилоса усі радісно аплодували та дякували Богу за те що шлях, який ми пройшли, був спокійним та комфортним. Прибувши на місце у нас було достатньо часу, щоб відпочити, освіжитись та в міру своїх сил і можливостей допомогти нашим волонтерам із приготуванням вечері для прочан. Ситно та як завжди смачно повечерявши, кожен мав змогу долучитись до програми прощі та помолитись за мир й добробут України, певні власні намірення та щастя і злагоду у серці кожного.

На кухні працювали 30 волонтерів , доволі велика кількість , проте , всі були зорганізованими , впевнено та чітко виконували свою роботу , адже кожний був відповідальний за ту чи іншу ділянку праці . Почали готувати в п'ятницю і не покладали рук до 04:00 , щоб все встигнути і уникнути неприємних несподіванок . Незважаючи на надзвичайно спекотну погоду , волонтери видали близько 2000 обідів , понад 2000 вечерь та більше ніж 400л чаю . Протягом 3 днів на робочих поверхнях панувала чистота та порядок , рукавички та чепці були невід'ємним атрибутом кожного , хто заходив на кухню . Запорукою успіху були командний дух , дружня атмосфера , відповідальність та ретельність.

Всі волонтери старались, навіть молодші прикладали максимум зусиль для того, щоб виконати все якнайшвидше і якнайкраще. Розуміння для кого і для чого ти це робиш мотивували до роботи, а тому вийшло надзвичайно смачно! Задоволена змученість – так описували волонтери свій стан після прощі до Крилоса. Приймати участь в заходах такого типу надзвичайно цікавий та необхідний досвід, адже ти розумієш на скільки твоя робота цінується людьми. Сотні подяк за смачний обід та вечерю є цьому підтвердженням.

Мальтійська Служба Допомоги - це спільнота, яка творить дива - створюючи велику дружню сім'ю, ми творимо добрі речі, щоб зробити життя кращим!

Волонтери МСД,
Критович Марта, Кучер Марія та Перевозова Дарія