Bundes jugend lager - щорічний табір для мальтійської молоді з Німеччини та друзів з усього світу. Інтернаціональність табору доводять гості з Албанії, Білорусії, Литви, Польщі, а також з України. Цьогоріч табір проводився у містечку Mammendorf, неподалік від Мюнхена, Німеччина.Представляти нашу країну випала честь вісьмом волонтерам Мальтійської служби допомоги з Івано-Франківська.

Подорож розпочалась з експрес-екскурсії по місті Дрезден, який нас встиг зачарувати за дуже короткий час і змусить повернутися ще раз. Власне табір почався 29 липня. Програма була дуже насичена. Гості мали змогу взяти участь у різних майстер- класах, один з яких проводила Україна. Ми вчили наших закордонних друзів плести ляльки-мотанки, показуючи колоритні традиції нашого краю.

Окрім того, було декілька днів, присвячених спорту, і кожен міг попрактикуватися у футболі, квідичі, йозі, кунг-фу тощо. Усім запам'ятається квест у Мюнхені, який дав змогу ближче познайомитися з величним та красивим містом. Жаркі дні не здавалися нам такими спекотними через можливість поплавати у басейні, який був неподалік.

Не забудемо і про невимовно красиві заходи сонця, чудові вечори у юрті, коли під драйвові звуки гітари звучали різномовні пісні, які вивчалися за одну мить, бо хотілося співати всім і з усіма. Мелодії піднімали всіх на ноги і попри втому ти хотів танцювати до ранку.

За час табору ми відвідали місто Ліндау, яке географічно розташоване на сполучені Швейцарії, Австрії та Німеччини. Нас зачарувала неймовірна красота Альп та гірських озер. 5 серпня настав час прощатися. Дорога додому пролягла через мальовничу Австрію та Угорщину.

Подорожі- це релакс від рутини, можливість навчити себе бути гнучким до різних обставин, час, коли ти можеш присвятити частинку себе для своїх друзів, які творять з тобою цю мандрівку.
Тепер я розумію, чому у Мальтійській службі у мене є ще одна сім'я: ви змушуєте серце битися вдвічі швидше від неймовірних емоцій, того запалу нових пригод та тої дружби, яку несете завжди.

Надія Цебрій,
Волонтер МСД