26-ий рік поспіль мальтійці з міста Саарлуї (Ніімеччина) приїжджають до Івано-Франківська з партнерським візитом. Все розпочалось ще у далекому 1991 році, коли, дізнавшись, про скруту у нашій державі, мальтійці з м. Саарлуї вирішили приїхати з допомогою і започаткували тут благодійну їдальню. Згодом почали розвивати й інші напрями співпраці. За ці роки партнерські відносини вже давно переросли у міцну дружбу. Завдяки наполегливості та жертовності хороших партнерів та просто добрих друзів вже зроблено чимало, а попереду - ще більше, ще більше розвитку та можливостей.

У межах цьогорічного візиту мальтійці з м. Саарлуї, як завжди, мали насичену програму: за декілька днів наші друзі відвідали потребуючих з парафії Тязів та Ямниця, ознайомились з роботою Івано-Франківського Карітасу та завітали до дітей з містечка Милосердя Святого Миколая, що у Крихівцях.

Ну й звичайно, поміж офіційними зустрічами, мальтійці з Німеччини старались знайти вільний час, щоб поспілкуватись з друзями-мальтійцями з Івано-Франківська. Разом, великою дружньою компанією, виїхали за місто до селища Одаїв, щоб на мальовничому Дністровському каньйоні пограти різноманітні ігри та просто спокійно провести день. А також здійснили візит до прекрасного міста – Чернівці.
Тиждень промайнув дуже швидко, але теплі спогади грітимуть серце і спонукатимуть до скорих зустрічей та ще міцнішої співпраці.