Мальтійська служба допомоги - це організація з незмінними християнськими традиціями, однією з яких є реколекції для молоді.
Цьогоріч мальтійці мали змогу побувати на християнських навчаннях у Молитовному домі редемптористів, що у селі Ямне Івано-Франківської області. Реколекції відбувалися під духовним керівництвом отця Андрія Заліського.

Почалися реколекції у п'ятницю у післяобідній час з Хресної дороги, під час якої мали змогу розважати над Христовим походом на гору Голгофу та Його жертовністю заради наших гріхів.
У суботу почалася основна програма реколекцій, яка включала в себе духовні науки про різні гріхи (гордість, нечистота, заздрість і злоба) та шляхи боротьби з ними. Всі науки були поєднані з переглядом цікавих повчальних фільмів. Також у суботу кожен мальтієць мав час на особисту духовну розмову зі священником та можливість приступити до тайни святої Сповіді. Ввечері молодь мала змогу проявити свої творчі здібності під час представлення сценок, в яких моделювали проблеми сучасності: неуміреність, заздрість, лінивство, гнів тощо. Насичений суботній день завершився біля розпаленого каміну при свічках, що створювало неймовірну атмосферу присутності Бога. Кожен міг задати питання отцю у прихованій формі.

Недільний день розпочався з урочистого Богослужіння, після чого була остання наука, де кожен міг поділитися враженнями від реколекцій та побажати щось від себе.

Від себе хочу сказати, що реколекції стали для мене часом духовної реінкарнації, можливістю залишитися наодинці зі своїми думками, відпочити від шумного міста та насолодитися проведеним часом з мальтійцями. На реколекціях були люди з обмеженими можливостями, від яких ми мали змогу навчитися бути сильними, любити себе і дарувати любов світу. Хочу подякувати найперше організаторам Мальтійської служби допомоги за нагоду відпочити в такому гарному місці серед гірської природи. Також отцю Андрію за мотивацію іти вперед і вдосконалюватися.

Саме ці науки були можливістю ще раз переконатися, що ми справжня мальтійська родина, в якій від кожного хочеться вчитися бути кращим.

Ярина Шутак
Волонтер МСД