29-30 листопада на базі ІФНТУНГ пройшов всеукраїнський турнір з настільного тенісу для людей з обмеженими можливостями.

Турнір проводили БО Мальтійська служба допомоги та Івано-Франківська федерація настільного тенісу (ІФФНТ), яка отримала фінансування від міської ради в рамках конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.
Призери отримали грамоти від регіонального центру “Інваспорт” та спортивний інвентар в якості призів – тенісні накладки та м’ячі.

Один з основних ініціаторів даного турніру Василь Петрунів: “В такому становищі людина шукає себе, пробує різні види спорту. Серед інших видів спорту змагання проводять частіше, тому люди можуть і не знати за настільний теніс, як спорт для візочників. Для мене настільний теніс – це не лише робота, а й реабілітація та хобі”.

У проведенні турніру допомагала також “Мальтійська служба”. Мальтійці готували обіди для приїжджих учасників, забезпечували учасників турніру чаєм та солодощами, а також перевозили спортсменів від готелю до тенісного залу.
Протягом трьох днів спортсмени у двох класифікаційних категоріях визначали найсильнішого. І за результатом в 3-5 класі фізичних можливостей золото виборов учасник параолімпійських ігор 2016 тисменичанин Василь Петрунів, срібло - у франківця Віктора Беклемешева, бронза - за полтавчанином Олександром Репецьким. У категорії 1-2 класу переміг житель Єзуполя - Роман Гулик, срібло - у Віталія Крамарця з Рівного, а бронзу здобув Андрій Щербацький з Вінниці. В абсолютній категорії першим завершив Василь Петрунів, друге місце посів Віктор Беклемешев, а третє в Олександра Репецького.