Волонтери-мальтійці розпочали підготовку до проекту «Валіза в майбутнє». Нагадаємо, що проект присвячений випускникам шкіл-інтернатів, які переступаючи поріг рідної школи, не завжди забезпечені навіть речима першої необхідності. Весна 18-го дала гарний старт проекту, тому Мальтійська служба допомоги з величезною вдячністю та запалом взялася за роботу.

Щороку заметіль намагається завадити Святому Миколаю дістатись до хатин,квартир та кімнат чемних діток: вона безупинно сипле і сипле снігом, кружляє у вихорі з пронизно холодним вітром та підказує морозу, які візерунки малювати на шибках. Здавалося б, усе – виходу немає, діти прокинуться без очікуваного дива під подушкою, але диво є, і свято триває. А все тому, що кожного року помічники Миколая, мальтійці, відчайдушно боряться з негодою, долають сотні кілометрів, лише б доставити вчасно яскраво запаковані подарунки. Диво є, бо ж диво твориться людьми!

Кожного року заметіль намагається завадити Святому Миколаю дістатись до хатин,квартир та кімнат чемних діток: вона безупинно сипле і сипле снігом, кружляє у вихорі з пронизно холодним вітром та підказує морозу,які візерунки малювати на шибках. Здавалося б, усе – виходу немає, діти прокинуться без очікуваного дива під подушкою, але диво є, і свято триває. А все тому, що кожного року помічники Миколая, мальтійці, відчайдушно борються з негодою, долають сотні кілометрів, лише б доставити вчасно яскраво запаковані подарунки. Диво є, бо ж диво твориться людьми!

6 грудня в рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» у фортечній галереї Бастіон відбулось офіційне відкриття виставки дитячих фотографій та рисунків від дітей, які проживають в інтернатах та притулках нашої області. На відкриття зійшлись : організатори, волонтери, капелан Мальтійської Служби Допомоги та добрий друг акції, відомий у нашому місті та й поза його межами, художник, член Національної спілки художників України, меценат та суспільний діяч Богдан Бринський. З 7 грудня виставка також діятиме й в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка і триватиме до 19 грудня.

Вже зовсім скоро Святий Миколай почне здійснювати маленькі дитячі мрії. Тож, для всіх помічників Святого Миколая пропонуємо актуальний графік відвідин Святим Миколаєм сирітських закладів нашого міста та області в рамках Акції "Святий Миколай іде до сиріт". Виїзд волонтерів з подарунками відбувається з офісу Мальтійської Служби Допомоги - м. Івано-Франківськ, вул. Лесі Українки 1.

З цієї неділі, 25 листопада, на всіх парафіях міста Івано-Франківська зачитуватиметься звернення архієпископа і митрополитва Івано-Франківського - Кир Володимира Війтишина - з закликом до парафіян підтримати благодійну акцію «Святий Миколай іде до сиріт».

26-28 жовтня 2018 року відбувалися традиційні осінні реколекції для мальтійської молоді у Гошеві. Сучасна молодь є дуже прогресивню та мобільною з безліччю викликів, тому вкрай важливо забезпечити її правильними моральними ресурсами для саморозвитку та руху вперед. У цьому і є покликання реколецій. Для кожного ревного християнина - це особливий час віднови, духовного відпочинку та переосмислення. А для мальтійців це щей можливість для спільного проведення часу з хорошими друзями.

25 жовтня 2018 року в приміщені ресторану «Палац Ярослав» відбувся VI Мальтійський Приятельський бал для людей з обмеженими фізичними можливостями. Організатор дійства - БО «Мальтійська Служба Допомоги».
Дійство урочисто відкрили майже півсотні пар під мелодію традиційного полонезу, яку виконував муніципальний естрадно-симфонічний оркестр під керівництвом художнього керівника Валерія Івановича Чикириса. Елегантні дами у вишуканих вечірніх сукнях, кавалери у костюмах при краватці чи метелику вальсували залою, надихаючи всіх своїми витонченими рухами, плавними балансе та щирими посмішками. Особливістю цього балу є те, що учасники - молоді хлопці та дівчата на інвалідних візках. Саме їхні особливі, ніжні, справжні танці приковували увагу глядачів. Адже найперше танцюють вони душею.

З 11 по 18 серпня в Англії відбувся 35 мальтійський міжнародний табір для людей з обмеженими фізичними можливостями. Серед учасників з 23 країн світу була й українська команда. Своїми враженнями з нами діляться учасники табору: