Основною метою проекту є популяризація принципів волонтерства, активізація волонтерських рухів в Україні, розбудова системи рятувальництва МСД задля якісних змін в місцевих громадах та для кваліфікованого реагування в кризових ситуаціях.
Проект передбачає:

Чужих дітей не буває - гасло акції «Святий Миколай іде до сиріт». Адже у цей складний «карантинний» час поширення пандемії Covid-19 діти, які й так завжди відчували себе покинутими, стали ще більш ізольованими. Тому, дотримуючись усіх карантинних норм, мальтійці та всі учасники акції доклали максимум зусиль, щоб Святий Миколай завітав туди, де його найбільше чекають і потребують. Адже діти завжди залишаються дітьми, вони безумовно вірять, люблять та надіються.

Свято наближається! Вже зовсім скоро святий Миколай буде обдаровувати діток своїми подарунками. А поки Святий все ще готується і чекає на всіх помічників.
До вашої уваги графік відвідин Святим Миколаєм сирітських закладів нашого міста та області!

З цієї неділі, 29 листопада, на всіх парафіях міста Івано-Франківська зачитується звернення архієпископа і митрополитва Івано-Франківського - Кир Володимира Війтишина - з закликом до парафіян підтримати благодійну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Водночас, щонеділі  поруч з катедральним собором Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську розміщується інформаційний намет, де всі бажаючі можуть отримати вичерпну інформацію про перебіг акції чи скласти свою пожертву.

Таким гаслом розпочинаємо акцію «Святий Миколай іде до сиріт» цього року. Адже у цей складний «карантинний» час поширення пандемії Covid-19 діти, які й так завжди відчували себе покинутими, стали ще більш ізольованими. Тому сьогодні вони особливо потребують нашої з Вами уваги та підтримки. Акція відбуватиметься традиційно, лиш з певними коригуваннями відповідно до санітарних та карантинних норм, про які повідомлятимемо на нашому сайті та FB сторінці.

В рамках проекту «Підтримка лікарні в Івано-Франківську в протидії COVID-19» за фінансування програми розвитку МЗС Польщі "Польська Допомога" Мальтійська Служба Допомоги  (МСД)України передала Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні найсучасніший на сьогодні ШВЛ sv300 mindray ventilator.  Це сучасний апарат, який легко налаштовується, експлуатується та універсальний у використанні.

У червні інтенсивні опади призвели до масштабних повеней в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Було підтоплено десятки населених пунктів, сільгоспугіддя, зруйновано дороги тощо. Всього від негоди постраждали 349 міст та селищ. Про це повідомлялось на сайті ДСНС. Під час стихійного лиха було підтоплено понад 7 тисяч підвалів та понад 22 тисячі присадибних ділянок.

МАЛЬТІЙЦІ СОЛІДАРНІ ❤️ З МЕДИКАМИ у боротьбі з пандемією. ПОЛЬЩА солідарна з УКРАЇНОЮ.
✅ Надсучасний Апарат Штучної Вентиляції Легень SV300 –COVID19 (Mindray)
✅ Три Монітори пацієнта
✅ Три Інфузомати
✅ Засоби особистого захисту медперсоналу завдячуючи Мальтійцям для буде придбано для медиків Івано-Франківської МКЛ1 на кошти МЗС Республіки Польща. Загальна вартість обладнання вже замовлених обладнання та матеріалів - майже 900 тисяч гривень.

З глибоким жалем Велике Магістерство повідомляє про смерть Його Преосвященнішої Високості Князя і 80-го Великого Магістра Фра Джакомо Далла Торре Дель Темпіо Ді Сангвінетто, який помер в Римі незадовго після півночі 29 квітня в наслідок невиліковної хвороби діагностованої кілька місяців тому.

У відповідності до Арт. 17 Конституції Суверенного Мальтійського Ордену, Великий Командор, Фра Руй Гонсалу ду Вале Пейшоту ди Вілаш Боаш (Fra’ Ruy Gonçalo do Valle Peixoto de Villas Boas) став тимчасовим виконуючим обов’язків Великого Магістра. Він залишиться Головою Суверенного Мальтійського Ордену до моменту вибору нового Великого Магістра.

Фра Джакомо Далла Торре Дель Темпіо Ді Сангвінетто народився в Римі 9 грудня 1944 року. Закінчив факультет Літератури і Філософії в Римському університеті Ла Сапіенца за спеціальністю «Християнська археологія та історія мистецтв». Працював в Папському Університеті Урбаніана, викладав класичну грецьку мову. Також був Бібліотекарем та Головним Архівістом в чиїй відповідальності були важливі наукові колекції університету. Автор багатьох наукових статей на тему історії середньовічного мистецтва.